Artikeln är skriven av Anna Borwin

Skrivprojekt

Håller just nu på med ett skrivprojekt som sträcker sig över hela våren. Har betat av miljön och karaktärerna. Är nu inne i dialogerna. Det är inte lätt och det är lätt att få skrivkramp, vilket jag känner att jag har fått en sudd av.

10 reaktion på “Skrivprojekt

 1. Funderar över hur du lägger upp ditt projekt. Du sa att du har dina karaktärer och miljö klara. Så långt är jag med : ) Men när du säger att du nu bara skriver dialoger, hur menar du då? Är det bara dialog i det du skriver? En liten undring bara…

  • Jag håller på med ett långt skrivprojekt och där betar vi av olika delar i berättelsen innan vi sammanställer den. Jag skriver ett avsnitt ur berättlsen där karaktärerna syns mycket väl. Jag skriver ett annat avsnitt där miljön är väldigt viktigt. Och jag skriver ett avsnitt ur boken där dialogen är extra stark, även om det antagligen förekommer dialog på andra ställen i berättelsen också, så väljer man en som man med lätthet kan ge respons på.
   Just nu försöker jag få ihop inledningen till denna fantasyberättelse, som kan innehålla 6000 – 7500 tecken, vilket jag tycker låter rätt mycket för en inledning… Sedan ska alla bitarna sättas ihop till en hel berättelse och det ser jag verkligen fram emot. Jag vill veta vad som kommer att hända för det vet jag inte…

 2. Jag studerar kreativt skrivande på högskolenivå och vi håller nu på med ett långt skrivprojekt. Detta skrivprojekt innehåller olika delar som sedan ska sättas ihop till en helhet. Karaktärerna, eller åtminstone några av dem, har presenterats. Miljön har beskrivits i vissa delar av berättelsen. Och nu har vi kommit till dialogerna, som är eller kan vara, betydelsefulla för handlingen. Vi som studerar skriver självklart inte på samma berättelse utan vi har våra egna skrivprojekt. Jag själv skriver en fantasyberättelse, där man kliver in i en annan värld genom en port i en ek.

 3. Bitarna till inledningen är inte riktigt helt klara. Huvudpersonen är självklar och några bipersoner, men det måste vara fler karaktärer känner jag. Någon antagonist som gör att huvudpersonen/protagonisten får minst ett problem att lösa. Det höjer spänningen i berättelsen.

 4. Nu är jag äntligen klar med inledningen. Fick ihop 6871 tecken. Jag fick lov att snörpa av inledningen men kommer, sen när hela berättelsen blir ett, att måla ut den delen. Jag har fått en sån härlig känsla. Karaktärerna har fått liv och allt lägger sig på plats.

 5. Just nu läser jag och läser min text. Tar bort och sätter tillbaka, för jag känner att det ändå känns rätt det jag skrivit hittills. Slutet är jag inte helt sker på men nästan…Det matnyttiga i mitten måste bli fylligare, intrigerna kraftigare, för att sedan lösas….

 6. Just nu står allt stilla. Jag vet inte om det beror på att det är sommar och ledighet och en massa andra måsten, eller något helt annat. Men skrivtorka är dert i alla fall. Vad gör man då? Gör något helt annat ett tag eller försöker ändå? Jag gör något helt annat ett tag och hoppas att mina vänner i min tänkta bok hjälper mig att komma i gång igen…

 7. Dialoger är svårt men efter hand som du för dina dialoger kommer dessa att lossna och landa välformulerade

Kommentera