Artikeln är skriven av Malin Westergren

Magiska ingredienser

Hur får ni inspiration till att göra något?

Är du en sådan som behöver tonvis med inspiration för att kunna skriva lite? Du kanske behöver gå omkring utomhus och kolla på föremål och människor för att hjärnkontoret ska börja producera idéer? Eller är du kanske som mig?

Jag älskar att sitta i biblioteket. För att läsa, plugga eller bara sitta där. Jag skulle vilja säga att biblioteket är något av en fristad för mig. Det är så lugnt och tyst och det finns inte en kotte som stör en. Men jag kan inte sitta där och skriva. Det går bara inte. Jag får ingen inspiration och det enda jag gör är att snurra pennan mellan fingrarna.

 • När jag skriver vill jag vara ensam. Det finns inget så irriterande och jobbigt som när någon kommer och stör en när man är mitt uppe i ett flöde då meningar och ord kommer som på rullande band.
 • Jag vill sitta i ett litet utrymme/rum. Det kanske inte funkar för er som lider av klaustrofobi, men för mig är det en av de magiska ingredienserna för att jag ska kunna producera text.
 • Det ska vara varmt. Min fantasi fryser i kylan. Bokstavligt talat. Och jag är väldigt beroende av min fantasi.
 • Det får inte vara massa saker i rummet/utrymmet. Det stjäl min blick och då stannar fantasiproduktionen upp.
 • Jag vill ha min speciella skrivarpenna och mitt sudd. Det är viktigt. Oj så viktigt det är. Har jag inte min skrivarpenna så blir jag olycklig!

Det finns en plats som prickar in alla dessa saker. Och det är bastun. Där finns det ingen som stör mig, den är ganska liten, det är varmt och det finns inte en pryl där inne – förutom min skrivarpenna och ett sudd. Även fast jag sitter instängd inne i bastun så tar sig min fantasi utanför väggarna och levererar – men inte alltid – underbara meningar. :-)

Artikeln skrevs av Malin Westergren i kategori Att skriva, skrivtips, Tips, taggat som , , . Bokmärk permalink.

Om Malin Westergren

Jag är en tjej som går sista året på gymnasiet, självklart läser jag Medier och Kommunikation. Jag älskar att skriva och oftast har jag överflödigt med fantasi! Jag har skrivit lite allt möjligt, men mest noveller och dikter. För tillfället skriver jag en bok som jag hoppas kunna publicera nästa år (2013)! Förutom att skriva så ligger fotografering nära mitt hjärta, lika så hästar och att läsa! Jag är verkligen en bokmal. Eller en bokmalin, om man så vill :) I och med att jag är ganska ung så hoppas jag kunna inspirera de yngre som besöker bloggen!

4 reaktion på “Magiska ingredienser

 1. Hej Malin!
  Kul att höra lite om hur andra bara ”måste” ha det när de skriver, jag är precis likadan, fast inte med samma rutiner som du :)
  Hoppas du får mycket tid och fantasiflöde i bastun framöver ;)

 2. Bastun? Det var innovativt :-). Jag är nog lite konstig, behöver inget alls speciellt. Kanske är så att jag har förmågan att koppla bort allt runt mig. Utom det du säger om någon som kommer och stör och pratar mitt i en mening eller flera jag bara måste få ner på pappret. Fast en skrivarkollega sa en gång, att det kan vara nyttigt att bli avbruten. Att vara tvungen att tänka nytt. Vet inte, kanske är så.

  • Hej! Ja bastun funkar väldigt bra för mig! :-) Ja tänk om man hade den förmågan, att bara kunna stänga av omgivningen! Vem vet, jag har aldrig tänk att det kan vara nyttigt, men det kanske är så för vissa! :-)

Kommentera