Artikeln är skriven av Malin Vestergren

Skrivardrömmar

En av mina högsta drömmar är att man ska filmatisera någon eller några av mina kommande böcker i framtiden.

Jag vill sitta på den bästa platsen i biosalongen och se premiären av historian som mitt lilla huvud har hittat på. Jag vill se reaktionerna i människors ansikten. Gillar de det? Förhoppningsvis. Jag vill läsa alla recensioner som folk skriver om filmen. Bättre som sämre. Men mest av allt vill jag ge alla dessa människor som inte läser en chans att få se min historia från filmduken.

Har du några skrivardrömmar? Du kanske drömmer om att ge ut en diktsamling, skriva en novell som du är riktigt nöjd med eller kanske bli världens nästa Stephen King? Det är bara din fantasi som sätter gränserna!

Artikeln skrevs av Malin Vestergren i kategori Att skriva, Skrivandets olika former, taggat som . Bokmärk permalink.

Om Malin Vestergren

Hej! Jag är en tjej på 21 år och studerar till Webbredaktör på distans från Borås Högskola. Jag började skriva noveller, dikter, låttexter och massa andra ordsamlingar när jag gick i årskurs 6 i grundskolan. Jag har sedan dess skrivit inom ramarna för ett bokprojekt som jag nu har skrotat (men återigen börjat om - ni vet, man blir aldrig nöjd, så man skriver om och om igen tills man tröttnar... ). Nu för tiden skriver jag mest korta kärleksnotiser till min sambo och skoluppsatser som skickas till Urkund.Min lediga tid spenderar jag på extrajobbet eller ute hos min häst i stallet. Förhoppningsvis kan det bli lite liv i den här sajten igen!

6 reaktion på “Skrivardrömmar

 1. Min skrivardröm är att bli en ny Måns Kallentoft, en kvinnlig sådan för det är i Linköping jag bor ;-) Eller en ny Camilla Läckberg. Hon inspirerar mig att sitta på café och skriva. Men jag sitter också i mitt kök, vid mitt skrivbord eller i min säng när jag inte kan sova och skriver. Laptopen med ordbehandlaren är min bästa vän. Men också blocket som jag alltid har vid sängen. Eller mobiltelefonens anteckningsapp. Men jag kan inte förstå hur jag som nästan hatar att läsa böcker kan ha en sådan stark passion för att skriva och uttrycka mig? Är det verkligen vanligt eller är jag en outsider? Böcker tar för mycket av min tid! Jag blir trött av att läsa! Självklart har jag läst och funnit nöje i de böcker jag lagt bakom mig. Men jag har aldrig och kommer aldrig läsa 30 böcker av Stephen King eller alla Strindbergs böcker. Fast ju äldre jag blivit har jag funnit ett större intresseför olika författares verk. Det kanske finns hopp ;-)

  • Har du testat att ligga på mage på golvet och skriva i block? Det funkar otroligt bra måste jag säga! Ligg gärna på en mysig filt så blir det lite mjukare ;)
   De böcker som finns kanske inte tilltalar dig lika mycket som det du själv skriver? Gillar du att läsa det du själv skrivit? Bara viljan och hoppet finns så kan nog inget hindra dig från att börja läsa mer! :)

 2. Jag vill bara att någon ska läsa mina texter som jag skriver, men hur mycket jag än kollar runt på google så hittar jag bara massa novelltävlingar där man bara får skriva 2 sidor. Allt jag vill ha är respons, av någon som verkligen kan, vet och kan utveckla mig. Tycker verkligen om det här med skrivning, jag bara älskar det. Har du någon idé? Vad ska jag göra? / 15 årig tjej

  • Jag befann mig i precis samma situation som dig ett tag innan jag kom på tanken att prata med min svenskalärare. Jag började skriva som en galning när jag gick i 6an och min lärare hjälpte mig verkligen att komma vidare. Jag tycker du ska prata med din svenskalärare och fråga om han/hon vill hjälpa dig, jag tror inte att det skulle vara något större problem; tvärtom visar det att du brinner för det som läraren undervisar!

   Om du tror att du skulle kunna få ut något av min hjälp så ställer jag gärna upp och ger dig respons osv på dina texter och det du skriver. Jag är naturligtvis ingen expert, men jag vill gärna hjälpa om du tror det skulle kunna ge något :) Här får du min mailadress så kan du höra av dig om det är intressant, malinuknow@hotmail.com

   Lycka till med ditt skrivande, och om du bara har tålamod, läser mycket, mycket MYCKET böcker (gärna i olika genrer) och skriver mycket så tror jag att det kommer det gå bra för dig! :)

Kommentera