Artikeln är skriven av Malin Westergren

Ett citat om dagen…

… är bra för magen!

När jag tankade hem en antecknings-app till min iPod för något år sedan så stod det ett citat – eller flera kanske – på startskärmen när man öppnade appen. Startskärmen visades endast i några sekunder, och jag insåg inte att det var ett citat förrän efter en lång tid. Jag var tvungen att starta om appen många gånger för att hinna skriva av det! Men det är det värt, för jag är väldigt fäst vid orden.

Samuel RogersI lived to write, and wrote to live

– Samuel Rogers

Ibland när man ser något eller läser något så BAAM så blir man fäst vid det. Det känns så självklart och man kan inte få nog av det. Man slutar varken stirra på det eller läsa det. Det är som att det finns en dragningskraft i – i detta fall – orden.

Hur ska man tolka det här citatet? Ibland tolkar jag det som att det enda Samuel gjorde var att skriva, och att han levde på sitt poetiska skrivande. Och det tycker jag är en ganska trevlig tanke, något som jag också skulle vilja passa in på i framtiden.

Har ni några skrivcitat? Dela gärna med er! :)

Artikeln skrevs av Malin Westergren i kategori Inspiration, Läsupplevelser. Bokmärk permalink.

Om Malin Westergren

Jag är en tjej som går sista året på gymnasiet, självklart läser jag Medier och Kommunikation. Jag älskar att skriva och oftast har jag överflödigt med fantasi! Jag har skrivit lite allt möjligt, men mest noveller och dikter. För tillfället skriver jag en bok som jag hoppas kunna publicera nästa år (2013)! Förutom att skriva så ligger fotografering nära mitt hjärta, lika så hästar och att läsa! Jag är verkligen en bokmal. Eller en bokmalin, om man så vill :) I och med att jag är ganska ung så hoppas jag kunna inspirera de yngre som besöker bloggen!

En reaktion på “Ett citat om dagen…

Kommentera