Artikeln är skriven av Malin Vestergren

Ett citat om dagen…

… är bra för magen!

När jag tankade hem en antecknings-app till min iPod för något år sedan så stod det ett citat – eller flera kanske – på startskärmen när man öppnade appen. Startskärmen visades endast i några sekunder, och jag insåg inte att det var ett citat förrän efter en lång tid. Jag var tvungen att starta om appen många gånger för att hinna skriva av det! Men det är det värt, för jag är väldigt fäst vid orden.

Samuel RogersI lived to write, and wrote to live

– Samuel Rogers

Ibland när man ser något eller läser något så BAAM så blir man fäst vid det. Det känns så självklart och man kan inte få nog av det. Man slutar varken stirra på det eller läsa det. Det är som att det finns en dragningskraft i – i detta fall – orden.

Hur ska man tolka det här citatet? Ibland tolkar jag det som att det enda Samuel gjorde var att skriva, och att han levde på sitt poetiska skrivande. Och det tycker jag är en ganska trevlig tanke, något som jag också skulle vilja passa in på i framtiden.

Har ni några skrivcitat? Dela gärna med er! :)

Artikeln skrevs av Malin Vestergren i kategori Inspiration, Läsupplevelser. Bokmärk permalink.

Om Malin Vestergren

Hej! Jag är en tjej på 21 år och studerar till Webbredaktör på distans från Borås Högskola. Jag började skriva noveller, dikter, låttexter och massa andra ordsamlingar när jag gick i årskurs 6 i grundskolan. Jag har sedan dess skrivit inom ramarna för ett bokprojekt som jag nu har skrotat (men återigen börjat om - ni vet, man blir aldrig nöjd, så man skriver om och om igen tills man tröttnar... ). Nu för tiden skriver jag mest korta kärleksnotiser till min sambo och skoluppsatser som skickas till Urkund. Min lediga tid spenderar jag på extrajobbet eller ute hos min häst i stallet. Förhoppningsvis kan det bli lite liv i den här sajten igen!

En reaktion på “Ett citat om dagen…

Kommentera