Artikeln är skriven av Christian Wåhlander

Gästbloggare

Här hittar du Författartipsbloggens alla suveräna gästbloggare!

Trevlig läsning :-)

(Vill du själv blogga här? Välkommen med din ansökan.)


Agnes Stenlund

Londonbaserad norrländska med förkärlek till bibliotekshörnor, svart kaffe, hårda bokpärmar och retoriska stilfigurer. Irriteras av särskrivningar och är barnsligt förtjust i sagolika äventyr. Mer om mina upptåg kan man läsa på: http://nordnoll.blogg.se/


Anna Borwin

Jag är en nybliven 50-åring som skriver böcker för barn. Studerar inom ämnet och har gjort så i några år. Är ekonom i grunden vilket inte är en nackdel.


Birgitta Sandblom

(ingen biografi... än.)


Ewa Klingberg

Skribent och författare med ett förflutet som lärare. Skrivandet är en del av mitt liv och fyller både min arbetstid och min fritid. Jag bloggar aktivt. Följ mig gärna på http://holavedsbrudar.blogspot.se/ och http://kyrkornas.blogspot.se/


Jack A

Jack A har gjort sig skyldig till Det skulle kunna hända dig, en unik läsupplevelse - på gott och ont.


Jannike Nordensson

Jag är egentligen inte författare utan scanner. Scanners måste lära sig nya saker hela tiden. Vi är som bin som inte ser någon mening med att samla nektar från några få blommor när det finns tusentals på ängen.Så jag har läst psykologi, Jungiansk psykologi, religion, bildbehandling, foto, är informatör, turismkoordinator, entreprenör - och faktiskt romanförfattare...på eget förlag givetvis. Inte på grund av refusering - jag var ju tvungen att studera utgivningsprocessen också :) Jag bloggar för tonåringar, skriver tal och är aktiv i en skrivcirkel där vi delar på ledarskapet, bland annat...Mycket av mitt tidigare skrivande har utgått från teknik och struktur, och det är bra att ha med sig i ryggmärgen, men det släpper jag mer och mer till förmån för flödet. Förhoppningsvis kan mitt bloggande på författartips bidra med en kombination av hjärna och hjärta. Själv ser jag fram emot den viktiga gemenskapen med likasinnade.


Jeanette Niemi

Jeanette Niemi arbetar med att förverkliga människors drömmar och mål. Som författarcoach, handledare, skrivpedagog och lektör vägleder hon i såväl texter som skrivprocessen med det kreativa skrivandet i fokus. Har en bakgrund inom facktext och är numer även verksam inom skönlitterär text. Använder även foto som uttrycksform.www.kreationslotsen.se | www.jeanetteniemi.se | www.facebook.se/kreationslotsen


Liv Gingnell

Jag är en av dem som inte kan dra en skarp gräns mellan läsande och skrivande. Det hänger ihop, som inandning och utandning. Jag är också en av dem som har en tendens att göra väldigt många olika saker vid sidan av mitt skrivande och läsande. Är det bra eller dåligt? Jag vet inte, men det är sådan jag är. Om du vill läsa mer om mina tankar kring skrivande och litteratur är du välkommen till min egen blogg Lugn. Det ordnar sig.


Lotta Lindeborg

(ingen biografi... än.)


Malin Westergren

Jag är en tjej som går sista året på gymnasiet, självklart läser jag Medier och Kommunikation. Jag älskar att skriva och oftast har jag överflödigt med fantasi! Jag har skrivit lite allt möjligt, men mest noveller och dikter. För tillfället skriver jag en bok som jag hoppas kunna publicera nästa år (2013)! Förutom att skriva så ligger fotografering nära mitt hjärta, lika så hästar och att läsa! Jag är verkligen en bokmal. Eller en bokmalin, om man så vill :) I och med att jag är ganska ung så hoppas jag kunna inspirera de yngre som besöker bloggen!


Marcus Ström

Bokmal av dess like. Jag har skrivit fyra böcker hittills. Det finns mer information på www.mjsfoto.se. Jag kommer väl att skriva lite om boktips, författarskap och läsandet. Hoppas du tittar in och delge även dina tankar.


Maria Chrysander

Mitt namn är Maria Chrysander. 18 solvarv och bosatt i Partille, ett stenkast från Göteborg. Är nyligen skribent på denna fantastiska blogg och har via Vulkan Förlag släppt novellsamlingen En Hyllning till Clio. Är galet förtjust i klassisk litteratur som Charlotte Brontë, Illiaden och Voltaire, men även nutida godbitar i stil med Anne Rice, JK Rowling och Stephen King. Enjoy!


Matilda Birath

25årig svenska i Australien. Skriver på min första bok ("genre"; självupplevd/depression/vikt/ångest) samtidigt som jag vänjer mig vid ett liv som förlovad och bröllopsplanerande i ett land så olikt och så likt det jag växt upp i. Här skriver jag om skrivkramp, publicerar stycken ur min bok och hur tankarna går hand i hand med frustration och lyckan som finns i skrivandet.


Olga Fokcha

Jag heter Olga och jobbar sedan 3 år tillbaka som barnboksförfattare och barnboksillustratör. I grunden är jag kulturvetare och ser på människan utifrån omgivningen och miljön. Vi formar varandra på ett omedvetet sätt, om vi börjar inse vikten av våra egna insatser kan vi bidra till en bättre värld.Jag har ritat sedan barnsben och kan rita flera timmar i sträck. För mig blir det som en annan värld, min egen värld där jag kan skapa och förverkliga. Att illustrera och författa är för mig ett sätt att kommunicera med omvärlden och samtidigt kan jag bidra med något bra.Min författarsida träffade jag för 9 år sen då jag fick min son. Våra sagostunder var, och är fortfarande, otroligt viktiga. Vår boksamling består av både nya och gamla favoriter. En dag ville min son höra en saga som ingen annan hade hört tidigare. Och där, fann jag min förmåga att berätta och förmedla fantasi med ord och på den vägen är det…Barnboksprojektet börjar så klart med en idé. Jag börjar oftast med att skissa och under tiden föds också texten. Jag använder mig av digital ritplatta och jobbar i Photoshop.Min otroligt kunniga redaktör och lektör hjälper mig under hela processen…


Olivia Pehrson-Jones

(ingen biografi... än.)


Rebecca Ferm

Jag skriver dels för att hantera allt jag upplever och dels som verklighetsflykt. Jag har skrivit poesi och berättelser sedan jag var barn. På senare år har det blivit många noveller, men jag sysslar även med längre verk i romanform. Sist men inte minst, är jag lojal supporter av romanfenomenet National Novel Writing Month!


Pia Widlund

Mitt största intresse är teater, både att se och att skriva. Jag jobbar även på min första bok som jag fått tillbaka av en skrivcoach och nu redigerar. I februari började jag blogga www.piaw.se Pias Lilla Kulturblogg, där jag skriver om teater, mitt eget skrivande, ger skrivtips och skriver om det jag är intresserad av inom scen och kultur!


Richard Andréasson

Är en helt vanlig ekonom boendes i Bohuslän. Det är när fritiden tar vid som jag blir ovanlig, för om du inte hittar mig på golfbanan får du försöka vid skrivbordet. Där sitter jag vid min dator och försöker författa nya och spännande kriminalromaner. Hur det blev kriminalromaner vet jag inte, kanske för att jag likt Leif GW fascineras av människan när hon är som sämst. Började skriva egna alster redan i skolan och jag växte väl aldrig riktigt ifrån det. Sedan fuskar jag med en del verser på rim också, mest eftersom att jag kan. Mitt mål är att hålla hög språklig kvalitet i det jag skriver och gärna gå lite emot strömmen. En läsare som inte blir överraskad av en bok är en missnöjd läsare. Varför läsa en bok som man redan vet hur den slutar?När detta skrives (Maj 2013) jobbar jag på två manus, en ren kriminalhistoria och en politisk thriller som handlar om maktmissbruk och spelen i maktens korridorer. Men här skall jag istället försöka ge likasinnade lite tips och inspiration efter bästa förmåga.


Susanne Samuelsson

Jag är en informatör och kulturpedagog som just nu gillar att skriva kärva noveller om sånt man förväntas skämmas för. Detta varvar jag med barnboksmanus. Hittills har jag publicerats i några mindre magasin och för tillfället jobbar jag på en apokalypsnovellsamling. I vår flyttar jag till Norrköping och därmed får jag för första gången i mitt liv plats med en alldeles egen skrivarhörna. Här på bloggen kommer jag nog skriva mycket om vikten av att tro på sig själv som författare.


Vanessa M Engström

Mitt namn är Marika - mitt pseudonamn är Vanessa. Är 23 vintrar och om älskar allt som har med skräck att göra. Skriver mest om saker/varelser som mina vänner skulle få mardrömmar av. Jag studerar även på universitet och det är tufft att försöka få tiden att räcka till. Speciellt när man bara vill sitta och skriva hela tiden.


Villy Hansen

Som en balans i mitt ekonomiska och teknokratiska förflutna utvecklar jag en ny slags karriär som humanist i berättandets tjänst. Orden skall vara fria och är de sista som kan tas i från mig om de skulle kunna tas ifrån mig.


Ylva Lindell

32 årig småländska från Astrid Lindgrens hembyggd Vimmerby. Skriver både fantasy och allt annat som känns rätt. En bok "Elbunden" i bagaget tillsammans med ett antal noveller och två teatermanus. Publicerad på Mörkersdottir förlag.