Artikeln är skriven av Malin Westergren

Live writing. Breathing life into your words.

Hej och hå! Nu var det ett bra tag sedan jag visade mig själv här på sidan – skolan och livet utanför datorn kom helt enkelt i vägen. Nu tänkte jag visa att jag lever genom att tipsa om en jättebra bok!

Ralph Fletcher

Förra året, under sensommaren rättare sagt, var jag in till Eskilstunas Stadsbibliotek och letade efter bra böcker med skrivtips. Jag hittade några, men fastnade för en väldigt tunn, liten bok som heter Den unga författarens verktygslåda (engelsk titel ‘Live writing. Breathing life into your words’) som är skriven av Ralph Fletcher. En engelsk författare, men självklart är boken översatt till svenska. Fletcher ger nästan oändligt med smarta tips och idéer som rör många olika delar i skrivandet. Ni ska verkligen inte avskräckas av att den heter den unga författarens verktygslåda, för vuxna och även yngre kan nog ha stor nytta av den, inte minst för sin egen skrivutveckling.

Ämnen som Fletcher berör i boken:

  • Konflikter
  • Karaktärer
  • Miljön
  • Tiden
  • Inledningen
  • Avslut
  • Detaljrikedom

Han ger många konkreta exempel och det är just det som gör dessa 143 sidor väldigt läs- och beundransvärda. När jag hade läst boken från pärm till pärm och insåg att jag skulle bli tvungen att lämna tillbaka boken igen efter en månad så läste jag den igen och tog lite anteckningar om varje kapitel. Jag vill verkligen rekommendera denna bok till er som känner att ni kan behöva lite tips som kan få er att skriva mer och ännu bättre! Ni hittar den här: Den unga författarens verktygslåda på Adlibris.

Ni får jättegärna kommentera och tipsa om andra läsvärda böcker som rör detta ämne!

Artikeln skrevs av Malin Westergren i kategori Lästips, Läsupplevelser, Recensioner, taggat som , . Bokmärk permalink.

Om Malin Westergren

Jag är en tjej som går sista året på gymnasiet, självklart läser jag Medier och Kommunikation. Jag älskar att skriva och oftast har jag överflödigt med fantasi! Jag har skrivit lite allt möjligt, men mest noveller och dikter. För tillfället skriver jag en bok som jag hoppas kunna publicera nästa år (2013)! Förutom att skriva så ligger fotografering nära mitt hjärta, lika så hästar och att läsa! Jag är verkligen en bokmal. Eller en bokmalin, om man så vill :) I och med att jag är ganska ung så hoppas jag kunna inspirera de yngre som besöker bloggen!

Kommentera