Artikeln är skriven av Jannike Nordensson

Tävla dig varm

svettEtt bra sätt att hålla sitt skrivande i trim är att med jämna mellanrum delta i tävlingar. Det gör att man får en deadline att förhålla sig till och man känner sig som en riktig författare som faktiskt har ett jobb att sköta! Identiteten är väldigt viktig om man tänker sig skrivandet som mer än bara hobby och avkoppling.

Personligen tycker jag egentligen inte att skrivandet är särskilt lustfyllt utan det är mer ett verktyg som måste brukas varje dag för att fungera. Nej, inte mycket romantiska författarfantasier här inte. Men visst. Igår satt jag och korrade en personalhandbok och det var riktigt roligt faktiskt. Ibland slår det till – det berömda flowet! Det är härligt!  :)

Däremellan är det mest arbetsamt men det är bara att traggla på ändå. En tävling kan då vara den extra boost som behövs för att få utmaning och motivation.

Författartipsbloggen har bra samling av de senaste tävlingarna >>

Artikeln skrevs av Jannike Nordensson i kategori Att skriva, Inspiration, Skrivkramp (writer's block), Skrivprojekt, skrivtips, Tävlingar. Bokmärk permalink.

Om Jannike Nordensson

Jag är egentligen inte författare utan scanner. Scanners måste lära sig nya saker hela tiden. Vi är som bin som inte ser någon mening med att samla nektar från några få blommor när det finns tusentals på ängen. Så jag har läst psykologi, Jungiansk psykologi, religion, bildbehandling, foto, är informatör, turismkoordinator, entreprenör - och faktiskt romanförfattare...på eget förlag givetvis. Inte på grund av refusering - jag var ju tvungen att studera utgivningsprocessen också :) Jag bloggar för tonåringar, skriver tal och är aktiv i en skrivcirkel där vi delar på ledarskapet, bland annat... Mycket av mitt tidigare skrivande har utgått från teknik och struktur, och det är bra att ha med sig i ryggmärgen, men det släpper jag mer och mer till förmån för flödet. Förhoppningsvis kan mitt bloggande på författartips bidra med en kombination av hjärna och hjärta. Själv ser jag fram emot den viktiga gemenskapen med likasinnade.

Kommentera