Artikeln är skriven av Olga Fokcha

En liten ”boost” av uppskattning!

Alex och Alice på matteäventyr 2x2

Börja tidigt introducera ditt barn till matematik och multiplikation genom saga. Och underlätta ditt barns skolgång!

Som människor, kämpar vi alla ibland med att vara entusiastiska. Det går inte att undvika, vi blir uttråkade, vi blir frustrerade, vi blir distraherade och vår kreativitet lider av det…

Men så finns det dagar då man får en liten ”boost” av uppskattning – det kan handla om en liten enkel hälsning eller ett litet tack. Igår läste jag några fina ord av en lycklig vinnare av min debutbok ”Alex och Alice på matteäventyr 2×2”. Detta kommer jag leva på i många veckor, och detta får mig att inse att det jag gör är av värde.

”Jag var den lycklige som vann denna underbara barnbok av Olga Fokcha , läste den för mina barn igår kväll och de tyckte den var jätte bra:) min 5 åriga Nora kan nu 2ans multiplikationstabell

De vill att jag läser den om och om igen, rekommenderar den till alla barn :)))”

Ibland måste man bara stanna upp och minnas varför man gör det man gör.

Läste en mycket givande och upplyftande artikel av Molly Kung

”5 sätt att hålla sig motiverad i sin kreativa karriär”Hur du håller ditt kreativa liv fräscht och aktivt.

1) Tänk på orsaken till varför du gör vad du gör i första hand: En känsla av prestation? Personlig vinning? Ett litet steg närmare ditt större mål?

2) Ha kul: Fråga dig själv, ”Vad kan jag göra för att göra det jag gör roligare för mig själv (och kanske andra)?”

3) Ta en annan riktning: det finns sannolikt fler än ett sätt att göra vad du gör, så försök se din uppgift från en annan vinkel. Fråga dig själv hur andra människor gör samma sak.

4) Små steg: För att inte bli överväldigad av den stora uppgiften, dela upp uppgiften i mindre mål och fira varje mål när du når det. På så sätt kommer du att känna dig peppad att nå dina mål och blir motiverad att lyfta dig till nästa nivå.

5) Belöna dig själv: när du har nått ett mål, bör du ta dig tid att belöna dig själv. Oavsett om det är något så enkelt som att ta en paus eller köpa dig något, det är viktigt att erkänna framstegen för att hålla sig motiverad.

Var inte rädd för att mixa och matcha bland ovanstående argument, tro på dig själv och framför allt låt din kreativitet flöda!

www.sagabooks.se

Artikeln skrevs av Olga Fokcha i kategori Att skriva, Författartips, Inspiration, Lästips, Tips, taggat som . Bokmärk permalink.

Om Olga Fokcha

Jag heter Olga och jobbar sedan 3 år tillbaka som barnboksförfattare och barnboksillustratör. I grunden är jag kulturvetare och ser på människan utifrån omgivningen och miljön. Vi formar varandra på ett omedvetet sätt, om vi börjar inse vikten av våra egna insatser kan vi bidra till en bättre värld.Jag har ritat sedan barnsben och kan rita flera timmar i sträck. För mig blir det som en annan värld, min egen värld där jag kan skapa och förverkliga. Att illustrera och författa är för mig ett sätt att kommunicera med omvärlden och samtidigt kan jag bidra med något bra.Min författarsida träffade jag för 9 år sen då jag fick min son. Våra sagostunder var, och är fortfarande, otroligt viktiga. Vår boksamling består av både nya och gamla favoriter. En dag ville min son höra en saga som ingen annan hade hört tidigare. Och där, fann jag min förmåga att berätta och förmedla fantasi med ord och på den vägen är det…Barnboksprojektet börjar så klart med en idé. Jag börjar oftast med att skissa och under tiden föds också texten. Jag använder mig av digital ritplatta och jobbar i Photoshop.Min otroligt kunniga redaktör och lektör hjälper mig under hela processen…

Kommentera