Artikeln är skriven av Malin Vestergren

Jag ska läsa som en galning och mina ögon kommer må…?

Jag har länge, säkert två år, gått omkring med en idé i huvudet, en idé som jag förra året inte genomförde fastän jag verkligen ville. I år tänker jag se till att det blir av.

20130623-185558.jpg

Jag tänker försöka läsa ut hela Harry Potter-serien på en vecka.
För kanske tre år sedan läste jag ut Harry Potter och halvblodsprinsen på en dag. Började kl. 8 på morgonen och hade läst ut den runt 7 på kvällen. Korta pauser för frukost, lunch och middag, annars låg jag och läste hela tiden. Nu i sommar tänker jag ägna en hel vecka åt att läsa hela serien. Börja läsa kl. 8 på måndagen och sluta kl. 8 på kvällen. Samma tider för tisdag och resten av veckans dagar. Kommer någonting i vägen får jag kompensera den tidens läsning och läsa längre någon annan dag.

Jag har alla böckerna förutom bok ett så den kommer jag låna från bibblan. Lägger man ihop alla sidor (förutom bok ett) blir det 3801 sidor. Delar man det med 7 (dagar i veckan) får man reda på att jag måste läsa minst 543 sidor om dagen. Jag tror att bok ett är på ca 373 sidor (när man räknat bort de tomma bladen i början) så om man lägger till de sidorna till de andra siffrorna får jag fram att jag måste läsa minst 596 sidor om dagen. Jag tror jag klarar strax under 710 sidor per dag om man räknar lite snabbt utifrån hur lång tid det tog att läsa halvblodsprinsen och dess antal sidor..

Har ni någonsin gjort något liknande eller är ni normala och inte lika bokslukande som jag? ;)

Artikeln skrevs av Malin Vestergren i kategori Läsupplevelser. Bokmärk permalink.

Om Malin Vestergren

Hej! Jag är en tjej på 21 år och studerar till Webbredaktör på distans från Borås Högskola. Jag började skriva noveller, dikter, låttexter och massa andra ordsamlingar när jag gick i årskurs 6 i grundskolan. Jag har sedan dess skrivit inom ramarna för ett bokprojekt som jag nu har skrotat (men återigen börjat om - ni vet, man blir aldrig nöjd, så man skriver om och om igen tills man tröttnar... ). Nu för tiden skriver jag mest korta kärleksnotiser till min sambo och skoluppsatser som skickas till Urkund.Min lediga tid spenderar jag på extrajobbet eller ute hos min häst i stallet. Förhoppningsvis kan det bli lite liv i den här sajten igen!

8 reaktion på “Jag ska läsa som en galning och mina ögon kommer må…?

  1. Du är långt ifrån ensam! Jag läste ut Twilight serien på mindre än en vecka. Tror det var 5-6 dagar. Fyra böcker, 2700 + sidor, på engelska :)! Läste bland annat från 08-04. Kunde verkligen inte slita mig ifrån böckerna. Drev mig från dem till gymmet en gång, det enda jag kunde tänka på var Twilight!

  2. Hehe! Det är fullt möjligt! Det är ungefär så där massor med studenter läser ca två veckor innan tentorna – fast då är det träigare böcker. Ladda upp med gurk- och morotsstavar så kan du äta under tiden och slipper ta paus annat än för lunch :)

  3. Jag har aldrig planerat min läsning. Men i vissa fall har det i sanning gått undan. Jag minns sommaren då jag läste Stephen Kings episka fantasy-serie Det Mörka Tornet. Det är en serie utgörande sju böcker vilka tillsammans har ett sidantal på *går och räknar* 414+685+783+221+512+413+729, *kalkylator* . 3757 sidor! Jag vet inte hur lång tid det tog. Men jag tror att det bara gick en vecka eller så. Det tycker jag är ganska snabbt. Det förklarar även en del om serien ifråga. Jag blev totalt inne i den. Kunde liksom inte släppa den ifrån mig.
    Jag har också funderat på att nörda in mig i Harry Potter-universumet, men det har aldrig riktigt blivit av. Kanske ska jag börja med det efter Talismanen och några andra böcker som ligger där i bokhyllan och suktar efter mig och mina ögon. Dock tycker jag att Harry Potter mer känns som någonting som bör läsas på vinterhalvåret. Får se hur det blir.

    • Absolut! En vecka på så många sidor tycker jag är snabbt :) Ja det kanske känns lite som vinterböcker, det har jag inte tänkt på tidigare, men när du säger det så :)

Kommentera