Artikeln är skriven av Christian Wåhlander

Fribiljetter till skräckpjäs i Malmö!

Vill du fira halloween i Malmö genom att bli skrämd från vettet av en pjäs?

Fint, jag har fribiljetter att dela ut (dom är slut…) till teaterföreställningen Kvinnan i svart som just nu går på Kirsebergsteatern. Det enda du behöver göra är att mejla mig – blog@forfattartips.se!

Fribiljetterna gäller föreställningen den 1:a november klockan nitton – alltså i samband med halloween… skräckens egen högtidshelg.

Du som följer bloggen vet säkert att jag känner starkt för teater – till exempel skriver jag själv dramatik, och under september – oktober har min pjäs Dödsbädden spelats upp av Värmlandsteatern. Så jag är glad över att kunna erbjuda mina bloggbesökare fribiljetter till en verkligt högkvalitativ pjäs i regi av Fred Kalulanga, nämligen Kvinnan i svart.

Eftersom jag själv (tillsammans med min fru) sett pjäsen vill jag ge dig en liten bild av vad som väntar dig…

Pjäsen bygger på en novell av Susan Hill, och den har spelats i hela 25 år i Londons west end. Här ser du en trailer för den engelska versionen:

Det är en skräckhistoria om juristen Arthur Kipps, som för många år sen var med om ett så fruktansvärt händelseförlopp att han inte klarar av att en prata om det. Men han inser att han på något sätt måste hantera det, och han betalar en skådespelare för att hjälpa honom gestalta och förstå de hemska saker han varit med om.

Här tar föreställningen sin början, tillsammans återupplever de historien med alla dess skrämmande ingredienser. Med mycket känsla och nerv spelar ensamblen Anders E Larsson (skådespelaren), Kurt Löf (juristen Arthur Kipps) och Karin Havsjö (kvinnan i svart) upp en berättelse i korta scener som mer och mer gräver sig in i det ofattbara och outsägliga.

Med hjälp av intressanta effekter som ljus, ljud och inte minst dimma (allt skapat av scenschefen Buenafe Mistén) sugs man som åskådare längre och längre in i en värld som gränsar till vansinnet. Skådespelaren kan heller inte undgå att dras med i juristens olycksaliga öde…

Jag tyckte verkligen om föreställningen, med små medel och stor talang har Firstborn Drama (ja, dom finns även på Facebook, gilla dem där!) lyckats åstadkomma en föreställning som skakar om. Kanske borde jag nämna att jag såg mig ängsligt om över axeln när jag senare på kvällen var ute på promenad med vår svarta dvärgpudel som råkar påminna en hel del om en liten hund (Spider) som förekommer i pjäsen…

Lite mer information om pjäsen för dig som vill veta mer:

Kommentera