Artikeln är skriven av Jeanette Niemi

Kreativt skrivande – 9 tips för att komma igång, del 7

Tips #sex – Planera din tid!

Dags för sjätte tipset i serien om att komma igång med ditt kreativa skrivande. För dig som vill ge dig själv en chans att på allvar komma igång och/eller hitta ett kontinuerligt skrivande som passar dig. Serien är uppbyggd på övningar som ska ge dig kraft och hitta motivation att genomföra ett skrivprojekt så läs gärna de tidigare artiklarna. Du hittar länkar till de andra inläggen under denna artikel.

Kreationslotsen, Skrivkurs, FörfattartipsPlanera din tid. Låter det självklart? Hela den här serien baseras på ”självklara” saker. Jag tror att det är det självklara vi behöver prata om. Allt sådant som vi tar för givet och tänker ”ja, ja” om. Det är det som är så lätt att förbise.

Att Planera din tid handlar om att skaffa utrymme för att du ska nå ditt mål eller din dröm. Att skriva en bok är inget man gör i en handvändning, det vet alla som har försökt. Det är ett hantverk och det krävs många timmars skrivande. Det är inte alltid det känns lockande att sätta sig framför datorn och skriva. När alternativen är många som t ex att kompisarna ska ta en fika, en sväng på krogen eller familjen kryper upp i soffan för att titta på film så är det lätt att vackla.

Kreationslotsen, Skrivkurs, FörfattartipsMen det är möjligt!

Det handlar alltså om att göra en rad aktiva val. Val som ligger i linje med det du bestämt dig för och det mål du satt upp. Det handlar också om att prioritera dina val. Du kommer snart märka att när du fokuserar så ökar textmängden. Kvaliteten kommer också att öka genom att det är när du tränar som du lär dig och blir bättre.

Din tur – Gör ett aktivt val

Du får fyra frågor som snabbt hjälper dig att göra ett aktivt och medvetet val.

  • Hur mycket tid är du beredd att lägga ner?
  • När passar det dig bäst att skriva? (När på dygnet, regelbundenhet osv.)
  • Vad kan du välja bort i ditt liv för att skapa mer skrivtid?
  • Vad vill du absolut inte välja bort?

Kreationslotsen, Skrivkurs, Författartips

Jag samlar på underbara skrivsituationer och människor som gör det möjligt för sig själva. Om du vill dela med dig av det du kommit fram till genom detta inlägg så är du välkommen att mejla det till mig. Antingen med en fråga till mig eller för att bli publicerad på min blogg!

Berätta gärna i kommentarsfältet nedan om du har nytta av inlägget eller om dina egna tips och knep för att få skrivandet att fungera.

 

Nästa tips – Boosta ditt självförtroende – är bara för dig precis som det låter. Missa inte det!

I väntan på nästa tips, låt tangenterna glöda!

/Jeanette

Artikeln skrevs av Jeanette Niemi i kategori Författartips, Skrivprojekt, Tips. Bokmärk permalink.

Om Jeanette Niemi

Jeanette Niemi arbetar med att förverkliga människors drömmar och mål. Som författarcoach, handledare, skrivpedagog och lektör vägleder hon i såväl texter som skrivprocessen med det kreativa skrivandet i fokus. Har en bakgrund inom facktext och är numer även verksam inom skönlitterär text. Använder även foto som uttrycksform. www.kreationslotsen.se | www.jeanetteniemi.se | www.facebook.se/kreationslotsen

Kommentera