Artikeln är skriven av Pia Widlund

Vad fick mig att börja skriva?

Mitt namn är Pia Widlund och jag fick chansen att gästblogga här. Kul! Ibland funderar jag på om det var teatern som fick mig att börja skriva eller om det var skrivandet som fick mig att börja med teater. Det spelar egentligen ingen roll, båda ligger mig varmt om hjärtat. När jag var lite skrev jag dikter och läste böcker. Kitty, Vi Fem och lite annat smått och gott. Jag tyckte det var vansinnigt kul att skriva uppsatser i skolan och hade ganska bra fantasi. Medan andra våndades över vad de skulle skriva och kämpade med både kladd och renskrivning, skrev jag rubbet på en gång.

1985 började jag dansa och det ledde mig in på musikal- och teaterbanan. Jag fick nytta av körvanan och började ta sånglektioner. Jag gick teaterutbildning i Norrköping och var många år med på Arbisteatern i Norrköpings Operettsällskap.

För några år sedan fick jag förfrågan om jag ville regissera sommarteater. Något år senare fick jag och en kompis i uppdrag att skriva ett sånglutspel. Det var en jätteutmaning. Min kompis var mer van att skriva än jag men vi hade antalet skådisar klara och visste vilka som kunde sjunga så vi körde igång. Under den våren började jag på min första bok.

Det var då jag kände att jag ville skriva mer. Förra året gick jag skrivarlinjen för film och teater på Åsa Folkhögskola utanför Katrineholm. Dessutom skrev jag min första egna pjäs. En enaktare om tre kvinnor i dödscell i USA. Alla är vi änglar när vi dör. Jag skrev även musik och sång till och vi hade föreställningar i Katrineholm i mars. Nu i maj ska vi medverka på ATR:s teaterfestival i Östersund. Jihoo!

I februari började jag blogga om kultur. Pias lilla kulturblogg. www.piaw.se Det blir både gamla minnen från de föreställningar jag medverkat i, tävlingar, bilder från mina teatergrupper och från föreställningar jag regisserar. Dessutom läser jag en del böcker och går ofta på teater och recenserar lite av detta på bloggen. Jag har även lagt in en hel del om mitt skrivande, lite tips och råd. Nu håller jag på att redigera min bok och ska väl göra en ny vända till förlagen i höst. Puh..

Detta blev ett långt inlägg, nästa blir kortare, jag lovar. Kolla gärna in blogg under tiden.

Ha det bra!

Pia

Artikeln skrevs av Pia Widlund i kategori Om bloggen. Bokmärk permalink.

Om Pia Widlund

Mitt största intresse är teater, både att se och att skriva. Jag jobbar även på min första bok som jag fått tillbaka av en skrivcoach och nu redigerar. I februari började jag blogga www.piaw.se Pias Lilla Kulturblogg, där jag skriver om teater, mitt eget skrivande, ger skrivtips och skriver om det jag är intresserad av inom scen och kultur!

Kommentera