Artikeln är skriven av Pia Widlund

Vi drömmer och fantiserar

Jag älskar att gå på teater och brukar se både amatörer och proffs. Det blir en blandning av allt från barnteater, komedier, musikaler och tyngre pjäser. Sist såg jag Swedenhielms på Östgötateatern i Norrköping. Att gå in i en teatersalong och känna doften är underbart. Doften av spänning och förväntan av att få se något nytt och fräscht samt att få ta del av en story som man kanske aldrig tidigare har hört talas om. Kanske se skådespelare man aldrig sett och nyskapande scenografi och scenlösningar. Helt enkelt att få drömma sig bort. Föreställningarna jag ser skriver jag ett ömdöme om på min blogg. www.piaw.se

Det är ju så vi gör när vi skriver. Drömmer, fantiserar, lägger till, drar ifrån, förskönar, fördjupar, ändrar och modellerar… Man får göra vad man vill med dom man skriver om, göra dom långa eller korta, snälla eller fyllda av elakheter. Fantastiskt. Det är bara att låta fantasin flöda.

Det svåra är väl att engagera läsaren, att få läsaren att vilja vända blad och inte lägga ifrån sig boken, att få läsaren att identifiera sig med huvudrollsinnehavaren i boken eller på scenen. En spännande story bra paketerad, full med överraskningar.

Låter ju som en pice of cake, eller hur? Nu fattar vi pennan och skriver!

Artikeln skrevs av Pia Widlund i kategori Om bloggen. Bokmärk permalink.

Om Pia Widlund

Mitt största intresse är teater, både att se och att skriva. Jag jobbar även på min första bok som jag fått tillbaka av en skrivcoach och nu redigerar. I februari började jag blogga www.piaw.se Pias Lilla Kulturblogg, där jag skriver om teater, mitt eget skrivande, ger skrivtips och skriver om det jag är intresserad av inom scen och kultur!

En reaktion på “Vi drömmer och fantiserar

  1. Pingback: Nytt blogginlägg på Författartipsbloggen | Pias Lilla Kulturblogg

Kommentera