Artikeln är skriven av Pia Widlund

Avskalat

Ja, jag lovar. Jag ska tänka på det och det och det. Och sen ska jag inte skriva så eller så eller så. Sen måste jag göra det och det och… Tipsen och råden är lika många som vitsipporna i en backe om våren. Det formligen kryllar av dom. Man vet inte var man ska börja och ibland trampar man på någon av dom. Det är givetvis inte meningen men det är svårt att undvika.
Men jag gillar inte vitsippor, jag vill ha Liljekonvaljer. Dom är vackrare och när jag luktar på dom sprids ett lyckorus i kroppen. Ruset över att ha möjlighet att tacka nej till vissa tips och råd. Alla ska tycka och dom tycker oftast olika också. Till slut måste man bestämma sig för vem man ska lyssna på och sen får man försöka hålla den linjen. Annars blir soppan fylld av allt för många vitsippor. Tar man till sig tips från alla som tipsar och som kanske ger felaktiga tips blir det inget kvar av min egen själ och jag försvinner som upphovsman likt en tunn rökpelare när majbrasan slocknat. Jag vill ju skriva på mitt sätt med mina tankar och mina dåliga skämt… Men lite måste man ju lyssna på andra. Frågan är ju bara vilka man ska lyssna på och hur mycket. Det gäller att finna en egen balansgång och på den vägen kunna böja sig ner några gånger för att dra upp en och annan liljekonvalj.
Vilka blommor vill du plocka under din promenad mot ett färdigt verk?
Pia

Artikeln skrevs av Pia Widlund i kategori Om bloggen. Bokmärk permalink.

Om Pia Widlund

Mitt största intresse är teater, både att se och att skriva. Jag jobbar även på min första bok som jag fått tillbaka av en skrivcoach och nu redigerar. I februari började jag blogga www.piaw.se Pias Lilla Kulturblogg, där jag skriver om teater, mitt eget skrivande, ger skrivtips och skriver om det jag är intresserad av inom scen och kultur!

5 reaktion på “Avskalat

  1. Pingback: Gästbloggat igen | Pias Lilla Kulturblogg

  2. Jag vill plocka förgätmigej :-). Håller med dig, ett ihållande brus av råd sveper in i mig, dygnet runt. Gäller att sålla, rensa. Men det är verkligen inte lätt. Det här med trial and error tror jag starkt på.

  3. Jag vill plocka tussilago, för de berättar om att våren är kommen, vilket i sin tur betyder att sommaren snart är här – och den är min favoritårstid. Goda råd och tips haglar runt en, lägg därtill att man självmant läser en mängd ”how-to-böcker”… Men sen kan man ju ändå välja att strunta i det man vill strunta i och ta till sig det man vill ta till sig. De bästa råd jag får, kommer från en god vän som jag litar helt och fullt på och som läser det jag skriver och kommer med konstruktiv kritik. Ibland känns den grym, ibland blir jag alldeles varm i kroppen av berömmet. Men det slutgiltiga valet, ja det är ju faktiskt mitt eget.

Kommentera