Artikeln är skriven av Pia Widlund

Alla är så bra – utom jag

I februari började jag blogga och det är jättekul. Pias Lilla Kulturblogg. Det blir inlägg om mina teatergrupper och dansgrupper. Lägger även upp bilder på uppsättningar jag regisserar och andra kulturevenemang som jag besöker. Jag betygssätter med klackar och intervjuar andra kulturpersonligheter. Denna vecka har jag intervjuat Anna Wahlgren.
På sista tiden har jag även delat med mig av diverse skrivtips och mitt bokskrivande. Jag har även varit ute på andras skrivbloggar och kollat vad dom skriver. Alla verkar vara så framgångsrika. Tycker inte ni det också? Dom har redan publicerat någon eller några böcker, varit med i novellsamlingar och sitter i möten med sina förlag. Uhh, det känns som om det inte bara är kilometer dit utan även mil, många långa mil. Eller jag kanske bara har varit inne på de framgångsrikas bloggar?
Nåja, det gäller att inte tappa modet. Det är bara att skriva och skriva och tro på sig själv. Ju fler nedslag på tangentbordet man gör desto närmare en färdig bok är det…eller?
Hur känns det för dig?

Artikeln skrevs av Pia Widlund i kategori Om bloggen. Bokmärk permalink.

Om Pia Widlund

Mitt största intresse är teater, både att se och att skriva. Jag jobbar även på min första bok som jag fått tillbaka av en skrivcoach och nu redigerar. I februari började jag blogga www.piaw.se Pias Lilla Kulturblogg, där jag skriver om teater, mitt eget skrivande, ger skrivtips och skriver om det jag är intresserad av inom scen och kultur!

9 reaktion på “Alla är så bra – utom jag

 1. Pingback: Gästbloggat igen | Pias Lilla Kulturblogg

 2. Hej Pia. En av de vanligaste kommentarerna när man pratar med folk om skrivande är just ”jag vill så gärna, men jag är för dålig”. Författande har aldrig handlat om att bli framgångsrik, skriva autografer och bli tryckt i miljoner exemplar. Författande handlar om att vilja uttrycka sig i ord även om ingen läser dem. Det finns ett uttryck som menar på att om någon skriver en bok och aldrig visar den för någon, så har boken inget värde. Men det vill jag säga emot. Boken som ingen läser är fortfarande boken som någon skrivit. Och för den personen är den boken ovärderlig.

  De flesta som skriver eller skapar tvivlar på sin egen förmåga. Som Stephen King menar i ”Att skriva” har alla författare liksom en inre censor stör ut din skaparglädje, om du låter den. Tricket är att strunta i censorn (åtminstone medan du skriver ett första utkast) och försöka skriva det DU vill, hur du vill och varför du vill.

  Om du är trött på att läsa framgångsrika författares bloggar, prova att titta på olika skrivarforum istället, där helt okända människor lägger ut vad de skrivit. Ett annat tips är att läsa böcker som du tycker är riktigt dåliga. Det kan väcka ”Jag kan göra det här bättre!”-känslorna till liv.

  Fortsätt skriva, och läsa, för all del; så kommer du att uppnå meningsfullhet, om inte framgång. Du är inte ensam :)

  • Tack för ett bra svar. Jag ska fortsätta läsa några ”dåliga” böcker för att just konstatera att jag kan bättre. Visst kan man skriva av olika anledningar och visst är det härligt att få ”skriva av sig” ibland. Lite är väl för byrålådan och någon vill man kanske få publicerat. Jag lovar att fortsätta skriva och läsa mycket, nu börjar ju semestern… Har du några bra tips om olika skrivarforum får du gärna tipsa mig!
   Trevlig sommar!

 3. Tack för detta! Tyvärr har senaste tidens bloggläsande faktiskt mest fått mig att känna mig dålig. Jag har ju ”bara” gett ut EN bok! Och mina senaste manus (två stycken) har blivit refuserade. Ja, de håller väl inte måttet! Klart jag ska och vill bli bättre! Men då ska läsandet om andras framgång istället sporra mig. Det är inte alltid det känns så! Då får jag gaska upp mig och se på mig och mitt skapande och tänka att jag duger, jag är bra, jag kan, jag vill och jag vågar!
  Trevlig sommar!

 4. Jag förstår precis vad du menar. Det finns så många duktiga författare och så lilla jag som aldrig publicerat något. Jag har faktiskt sett en del bloggar från glada amatörer som jag själv. Grejen är väl den att det är de publicerade som blir lästa och ärligt talat det är väl något av en kvalitetsstämpel. Det finns ju så många halvdåliga bloggare där ute. Vill du nödvändigtvis läsa något av någon som inte publicerat något eller överhuvudtaget haft framgång som författare är du välkommen till min blogg. (Jag har visserligen aldrig försökt och är inte ens nästan medelålders ännu men det kan kanske muntra upp ändå :))

Kommentera