Artikeln är skriven av Pia Widlund

Allt går framåt med en rasande fart – även jag!

Apokalyptiskt, episkt, sf, fantasy, postapokalyptiskt… Varför ska det vara så svåra namn? Jag får liksom googla för att förstå vad det handlar om. Men det kanske ska vara så nuförtiden. När jag var liten (och hur kul lät det där nu då)? fanns det romaner, självbiografier och deckare. Det räckte fint, min bokhylla var full redan då. Nu är jag vuxen (enligt körkortet) och bokhyllan är fortfarande full och fullare blir den.

Apornas planet och Stjärnornas krig fanns förstås och jag vet inte riktigt vad de klassas som men det var inget jag såg. Men visst är det tur att smaken är olika? Och det kanske är så att det finns så pass många olika genrer nuförtiden att det måste finnas fler sätt att dela in alla böcker och historier på.

Efter Sagan om ringens framfart har det formligen exploderat av sf, skräck och fantasy. En ny era kan man säga. Det tycks även vara så att självbiografierna har minskat. Eller i alla fall de som skriver sin biografi i vuxen ålder. Det finns en hel uppsjö av unga människor som i dessa tider vill göra sig ett namn i bokbranschen efter en kort karriär som dokusåpadeltagare eller bloggare.

Världen förändras snabbt. Allting går fortare, alla gör saker i tidigare ålder och alla ska alltid prova allt. Både på gott och ont. Även jag förändras, även om det inte sker i turbofart direkt… Jag började blogga i februari, jag skriver noveller så det rasslar i tangentbordet och jag har dessutom skrivit min första skräcknovell. En skräckinjagande framfart av min utveckling. Som om inte det skulle vara nog klämde jag ihop en dikt i förrgår och en haiku idag. Undrens tid är inte förbi.
Samtidigt är jag glad över att jag kommit i kontakt med så många skrivande människor och får uppleva nya sidor av mig själv. Hur är det med dina sidor? Har du upptäckt några nya?

Artikeln skrevs av Pia Widlund i kategori Om bloggen. Bokmärk permalink.

Om Pia Widlund

Mitt största intresse är teater, både att se och att skriva. Jag jobbar även på min första bok som jag fått tillbaka av en skrivcoach och nu redigerar. I februari började jag blogga www.piaw.se Pias Lilla Kulturblogg, där jag skriver om teater, mitt eget skrivande, ger skrivtips och skriver om det jag är intresserad av inom scen och kultur!

Kommentera