Artikeln är skriven av Pia Widlund

Hur går det med våra nyårslöften??

Många av oss har slängt ur sig en hel drös med nyårslöften, eller hur? Frågan är nu; Hur går det? Är man smart så lovar man inte för mycket eller för svårt men ibland kan det ju bli så i alla fall. Jag minns att jag lovade att både bli bättre på att tvätta bilen och fortsätta jobba med bloggen och fortsätta skriva noveller. Det har faktiskt gått bra. Bilen blev tvättad 2 gånger i januari och bloggen rullar på och en och annan kort novell har det blivit.
Viktigt att tänka på att man har hela året på sig men det är lika bra att rivstarta i januari. Kommer man igång bra så är det lättare att fortsätta i ett schysst tempo. Kommer man efter redan från början kan det vara tuffare att ta första steget.
Vad som är bäst är väl kanske att lova sig själv att skriva, skriva och skriva. Kanske inte varje dag, men flera gånger i veckan i alla fall. Vore livet och planeringen perfekt kunde man säkert skriva varje dag men livet ser inte riktigt så ut. Man får ta den tid man får och göra något bra av det.
Jag ska även besluta hur jag ska göra med min bok som finns hos förlagen just nu och håller på att sågas sönder i beståndsdelar…haha. Ska jag elda upp den, trycka den själv eller bara låta den ligga som ett trist dokument i datorn? Man får tänka sig för innan man tar ett beslut, det handlar ju både om marknadsföringsåtgärder och ekonomi. Jag ska bestämma mig till i sommar tänkte jag.
Under tiden får jag passa på att skriva fler noveller. Efter att ha fått två förlagda på Melker förlag så har jag fått upp ångan lite och det känns roligt!
Hur går det för er därute med nyårslöftena? Håller dom i sig?

Artikeln skrevs av Pia Widlund i kategori Om bloggen. Bokmärk permalink.

Om Pia Widlund

Mitt största intresse är teater, både att se och att skriva. Jag jobbar även på min första bok som jag fått tillbaka av en skrivcoach och nu redigerar. I februari började jag blogga www.piaw.se Pias Lilla Kulturblogg, där jag skriver om teater, mitt eget skrivande, ger skrivtips och skriver om det jag är intresserad av inom scen och kultur!

4 reaktion på “Hur går det med våra nyårslöften??

  1. Kul att det går bra med novellskrivandet i alla fall och lycka till med romanen!
    Jag hade ett nyårslöfte att jag skulle gå på mer kulturella och intellektuella aktiviteter i år och det har gått bra(det är ju ett ganska lustfyllt nyårslöfte). Jag har gått på en föreläsning med utrikespolitiska föreningen, besökt Upplandsmuseet och provat på Lindyhop hittills. Vad gäller skrivandet så går det lite trögt, men jag skriver en del ska försöka uppdatera bloggen oftare också nu det får väl bli mitt februarilöfte :)

  2. Jag såg att Melker förlag söker kortromaner med temat romantik. Har du någon sådan i byrålådan? Jag funderar om jag kan utöka någon passande novell. Funderar…

    Nej, jag gav inga nyårslöften, men försöker ändå ge mig själv några utmaningar (fast mer ambitionen att nå något speciellt viktigt).

Kommentera