Artikeln är skriven av Elza Zandi

NaNoWriMo

Jag har snubblat över ännu ett fenomen som jag vill dela med mig till er och det är fenomenet NaNoWriMo som är förkortning för ”National Novel Writing Month”. Idén är att man ska skriva en novell på en månad och sätta upp ett mål för varje dag. I år börjar NaNoWriMo 1:a november fram till 30:e november och målet är att skriva klart en novell på 50 000 ord. De som klarar av att skriva en novell på 50 000 ord vinner vilket innebär att det kommer att finnas en hel del vinnare. På deras hemsida kan du själv övervaka din process och du får olika medaljer för varje slutfört mål du uppnått. Allt för att uppmuntra och inspirera dig att fortsätta skriva. Det här är en ideell organisation där de som vill och kan donera pengar och annat. Beroende på vad och hur mycket som har donerats kan de som har tur vinna en slant eller två.

Jag tycker det här är otroligt charmigt och spännande! Det bästa är att det även finns här i Sverige! Du kan alltså skriva din novell på svenska och komma i kontakt med andra skribenter i Sverige, det tycker jag är helt fantastiskt. Vill du komma till den svenska sidan klicka här.

Nu är det över ungefär sju månader kvar till att tävlingen ska börja men det ger en mycket tid att tänka på en handling.

Det här är något jag bara måste testa! Vad tycker ni om det här? Bra? Dåligt?

/Elza*

2 reaktion på “NaNoWriMo

  1. Jag var med i senaste nanowrimo, helt grymt bra tycker jag! Kan även tipsa om camp nanowrimo, som är som samma sak fast där kan en själv sätta sitt eget mål osv.

Kommentera