Artikeln är skriven av Elza Zandi

Tillbaka till verkligheten

Nu är det dags igen. Tillbaka till jobbet, rutinerna och kämpiga dagar. För min del har jag jobbat hela sommaren (som jag alltid gör) och inte hunnit med något annat, tyvärr. Innan sommaren var jag naiv och trodde att jag skulle få mycket skrivande gjort. ”Alla” snackar ju om att man ska passa på att skriva under sommaren. Men jag har faktiskt inte fått något skrivet gjort alls. Jag skäms att säga det men jag har nog inte ens öppnat min personliga dator alls.

Under hela sommaren har jag fått nyhetsbrev från alla möjliga håll om att det är dags att ta vara på sommaren och skriva romanen man har skjutit upp. Jag har läst inlägg på olika sociala medier där folk berättar att de tagit tag i sitt skrivande och ju mer jag läser sådant desto mer ångest får jag, för jag har verkligen inte skrivit en enda rad.

Därför är jag rätt glad att få återgå till det normala, tillbaka till verkligheten. För i verkligheten, i mitt normala vardagsliv som inte är fylld med sommarens äventyr vet jag att jag har tid för att skriva. Det är nu som mitt kreativa jag får komma fram och sträcka på sig. Det är nu jag skriver som bäst och mest! Jag vet inte vad jag ska skriva på, det är ju inte så att jag har något nytt projekt på gång men jag kan känna hur kreativiteten och fantasin frodas när vardagslivet väcks till liv. Nu håller jag tummarna för att jag kan producera någonting vettigt under hösten och vintern.

Hur känner ni? Är sommaren den bästa tiden att få något skrivande gjort?

/Elza*

3 reaktion på “Tillbaka till verkligheten

  1. Pingback: Tillbaka till verkligheten | Elza Zandi

  2. Jag har haft en del att göra denna sommaren med och jag har inte skrivit ett dugg på mina berättelser men jag hade säkert kunnat få tillfälle för det. Dock inte haft det humöret att sitta inne vid en dator. Speciellt inte när det är sommar. Då vill jag vara ute och eftersom min dator är stationär och jag föredrar ett tangentbord framför en penna så har jag inte fått mycket skrivande gjort.
    Själv tror jag att sommaren inte är årstiden då jag skriver. Jag har sen några år tillbaka suttit i en hängmatta ute och skrivit men då har jag mest lutat mig tillbaka och låtit berättelserna flöda i huvudet och inte på pappret. Så jag tror att sommaren är en bra årstid för fantasier inte jobb. Även om skrivandet är väldigt roligt så måste man få ta en paus ibland. Mina berättelser slutar ju inte helt för de pågår ständigt i huvudet så semester tar jag aldrig från det.

    Ända negativa med detta är att de flesta skriv tävlingar är på slutet av sommaren eller på hösten. I alla fall de jag känner till. Så egentligen borde man vara mer aktiv med skrivandet på sommaren. Men man borde inte tvinga sig själv att skriva får då blir det aldrig bra. Speciellt inte för mig.

    Så jag tror inte sommaren är den bästa tiden på året att få ordentligt grepp på pennan. Men det beror helt på hur man är som person.

Kommentera