Novelltävlingar

Här hittar du alla aktuella svenska novelltävlingar.

Fler tävlingar hittar du här:
Blandade skrivtävlingar
Dikt/poesitävlingar
Manustävlingar

När en ny tävling läggs till informerar jag om det på Författartips facebooksida – och för att följa mig där klickar du på Gilla!

Om du vill veta hur man vinner en novelltävling så kollar du in följande inlägg: Sju skrivtips: Hur vinner man en novelltävling?

Vill du ha en massa tips om skrivande besöker du förstås min sajt, www.forfattartips.se!
Där hittar du bland annat den otroliga helautomatiska Intrig-skaparen :-)


Inga tävlingar just nu – kolla i kommentarsfältet efter den senaste informationen…


Vet du någon novelltävling som är i antågande? Skriv info i kommentarsfältet!

Om du känner akut behov av handfasta tips om hur man skriver noveller och romaner kan du kolla in denna bok (Adlibris).

56 reaktion på “Novelltävlingar

 1. Pingback: Skrivtävlingar och novelltävlingarFÖRFATTARKURS.SE | FÖRFATTARKURS.SE

 2. Hej!
  Följer den här bloggen sedan en tid tillbaka och blev riktigt glad när jag hittade den! Det kan vara svårt att hitta aktuella tävlingar och det är underbart att du samlar och uppdaterar om tävlingar här=)

 3. Pingback: Tips: Alla just nu aktuella svenska skrivartävlingar. Samt direktiv för inskick av noveller till tidskrifterna “Analog – Science Fiction and Fact” och “Asimov’s Science fiction” « Marmeladkungen

 4. Tack för en helt underbar sida!!
  Ger mig motivationen till att skriva mer och mer och mer… och mer!!! :D Hittat 8 olika Novelltävlingar som låter intressanta, vilka jag också kommer skicka in bidrag till!

 5. Pingback: Skrivartävlingar | SkrivarSidan

 6. Pingback: Feedback på texter | Skrivakuten

 7. Hej!
  Jag undrar hur gammal man måste vara för att få vara med i någon novelltävling.Ja,finns det någon åldersgräns?
  Jag är 11 år gammal, men jag fyller 12 i år, (2013)
  Jag älskar att skriva, och skulle gärna vara med i någon novelltävling.Jag har inte hittat någon att vara med i, men denna verkar ju jättebra. :)
  Snälla, var vänlig att svara på denna kommentar!
  Skulle bli tacksam då. =)

 8. Pingback: Tävla dig varm | Författartipsbloggen

 9. Pingback: Tecken inklusive blanksteg | Skrivakuten

 10. Pingback: Aktuella svensk novelltävlingar | Skriv.se - Mötesplatsen för alla som skriver

 11. Mycket i den här kommentarsfältet är inaktuellt. Kanske vore bra och plocka bort så det blir fräscht och lättare att se vad som är på gång?

 12. Hej, jag tycker mycket om din blogg och hemsida :). Jag undrar en sak om novelltävlingar. Det står ju oftast att novellen inte får vara publicerad tidigare, men om man skickat in utan att den blivit publicerad, får man då tävla med den i en annan tävling? Tack på förhand :)

 13. Hej, i första numret av Skriva i år hittade jag reglerna för skrivartävlingen som nämns lite högre upp i kommentarsfältet, och ifall de inte redan står här någonstans utan att jag ser dem så säger de bland annat att novellen ska ”vara skriven på svenska och får inte vara tidigare publicerad. Ämnet är valfritt men novellen ska inte vara längre än 15000 tecken inklusive blanksteg.” Och den ”ska skickas in i pappersformat. Skriv ut novellen i 12 punkters teckenstorlek med dubbla radavstånd. Ange också överst på första sidan hur många tecken novellen är. Novellen ska skickas in anonymt.” Det vill säga: ”I samma kuvert som novellen bifogar du /…/ ett slutet kuvert med ditt namn samt kontaktuppgifter. Endast ett bidrag per författare.” Första pris är 10000 kronor plus publicering i tidningen Skriva. Så uppmaningen är: ”Skicka ditt bidrag senast den 31 augusti 2014 till: Skriva förlag, Oskarsgatan 6 A, 414 63 Göteborg.”

 14. Pingback: Svenska novell-länkar | Debutantbloggen

 15. Hej! Jag är tolv år och jag gillar verkligen att skriva. Jag håller på med att skriva på en novell och jag tycker att det skulle vara kul att vara med i någon novelltävling med den, och jag har två frågor om just novelltävlingar.

  1. Har tävlingarna här ovan någon åldersgräns eller riktar den sig till en speciell målgrupp t. ex. barn?

  2. Vet du om det finns någon novelltävling som riktar sig till just barn?

  • Hej Irma! Här är mina svar:
   1. Om det inte står att de riktar sig till barn så är det ”vuxentävlingar”. Det finns dock inget som hindrar att barn skickar in bidrag.
   2. Jag känner inte till nån aktuell tävling som riktar sig till barn. Om jag får höra talas om nån så lovar jag att informera om det på den här sidan.

 16. Hejsan, hittade precis detta och tycker det verkar jätteroligt att vara med. Ville bara fråga för att vara helt säker…
  Får man ha vilket ämna som helst? Genre m.m.?

   • Du syftar på ”Tidningen Skrivas stora novelltävling 2014” förstår jag.
    Ja, dom säger att temat är valfritt, så vill du göra en fantasynovell eller en deckarnovell eller vadsomhelst så är det alltså okay.
    Och den får handla om vadsomhelst.
    Lycka till :-)

 17. Tror Hemmets Veckotidning har en ny novelltävling på gång men har tyvärr inte tillgång till tidningen. Tror det står om tävlingen i numret som är ute i affärerna nu.

 18. Tack för en inspirerande blogg. Jag har en fråga angående två noveller. Den ena ska bidraget(skriva tidningen) skickas in 31 aug. och hemmets veckotidning den 1 aug. Kan jag skicka in samma novell till båda tävlingarna? Hur blir det om jag vinner båda med samma novell? I reglerna står det att novellen ej ska ha varit publicerad? Hur gör jag? Tacksam för svar.

  • Jag skulle skicka till båda. Om du vinner bägge tävlingarna berättar du för den som hör av sig sist hur det ligger till, och så överlåter du till dem att avgöra om de ska söka sig om efter en annan vinnare. Rent juridiskt behöver du inte oroa dig, det finns ingen lag som reglerar detta. Inga kontrakt är skrivna, etc.

 19. Pingback: Syrlig - kortnoveller m m » Novelltävlingar och annat för författare

 20. Hej! Jag älskar att skriva och har länge letat efter en novell tävling för barn för det känns som att man är väldigt underlägsen i vuxen tävlingarna. Jag skriver nog inte tillräckligt bra för att ha någon chans där. Men jag undrar om du vet om det finns någon tävling för barn nu? Tacksamm för svar! (Jag är 12 år)

 21. Påminnelse om att Fantastiknovelltävlingen 2016 har deadline snart! Sänd tävlingsbidrag (inom science fiction, fantasy eller skräck) som ren mailtext till ahrvid@hotmail.com SAMT fantastiknovell@hotmail.com senast 4 september kl 24.00.
  Tre vinnare utses av en jury, med förstpris 999:-, andrapris 600:- och tredjepris 300:-. De tre på prispallen får även en gratisprenumeration på tidskriften Skriva. Dessutom kan juryn utdela hedersomnämnanden. Fullständiga regler på http://www.skriva.bravewriting.com.
  Tävlingen stödjs av föreningen Novellmästarna och arrangeras av Sveriges äldsta skrivarlista, SKRIVA (maila ”subscribe” i rubriken till skriva-request@freelists.org för att gå med). Sponsorer är http://http://www.welaforlag.se/ http://zenzat.wordpress.com/ och http://http://tidningenskriva.se/

  –Ahrvid

Kommentera