Artikeln är skriven av Pia Widlund

Snart vaknar Sverige

Än så länge går vi lite på tomgång, eller hur? Många bloggar är lite dåligt uppdaterade, värmen gör oss slöa, vi ligger inte ens på stranden utan i skuggan. Och vi flämtar. Flämtar efter regn, energi och gröna gräsmattor istället för de stickiga bruna som jag nu ser utanför mitt fönster.
Men snart vaknar vi till. Semestrarna går mot sitt slut, vi börjar jobba, loggar in på datorn och börjar knattra igen. Hösten gör sig påmind genom kortare kvällar som snart blir kyligare. Även om det är svårt att inse det just nu.. Höstens planeringar startar, både för skrivandet och för andra aktiviteter.
Just nu är det bara 2 veckor tills jag måste vara klar med min redigering. Det är skönt när den dagen kommer. Jag har längtat så. Trodde inte den skulle komma. Måste fira på något sätt. Fira att jag släpper taget. Kasta mig ut i det okända och hoppas att det går bra. Precis som när jag hoppade bungy-jump.
Frågan är om jag är mogen med min berättelse då, eller om jag bara är som ett litet omoget äppelkart. Kanske ett äppelkart med getinghål i, brunt på undersidan och lite halvmjukt. Ett sånt som aldrig hamnar i äppelkakan. Eller är berättelsen som ett rött, lysande juläpple? Blankt och precis lagom mört att sätta tänderna i?

Artikeln skrevs av Pia Widlund i kategori Om bloggen. Bokmärk permalink.

Om Pia Widlund

Mitt största intresse är teater, både att se och att skriva. Jag jobbar även på min första bok som jag fått tillbaka av en skrivcoach och nu redigerar. I februari började jag blogga www.piaw.se Pias Lilla Kulturblogg, där jag skriver om teater, mitt eget skrivande, ger skrivtips och skriver om det jag är intresserad av inom scen och kultur!

5 reaktion på “Snart vaknar Sverige

  1. Pingback: Gästbloggat | Pias Lilla Kulturblogg

  2. Jag ser fram emot svalare tider, fast jag vet att jag kommer att vara innerligt, fanatiskt dödstrött på kyla och vinter innan nästa vår uppenbarar sig. Men just nu känner jag så.

    Nej frågan är hur mogen man själv (jag själv) och manuset är. Känns som att jag tappat kontrollen. Den har testläsarna stulit. För tillfället. Både skönt och nervöst.

Kommentera