Artikeln är skriven av Pia Widlund

I väntans tider

Japp, jag går i väntans tider nu. I väntan på att yxan ska falla alltså. Från skrivarcoachen alltså. Jag får tillbaka mitt bokmanus i slutet av augusti och som jag har jobbat med det hela sommaren. Pust! Nu kanske jag inte har ändrat på allt som jag skulle och det kanske har smygit sig in några stavfel också men jag har gjort så gott jag kunde och lite till. Två gånger drog jag igenom det. Först en gång och bättrade på gestaltningen och sen en gång till för att kolla helheten och konstiga ord som kanske skulle kunna bytas ut.
Det är ju inte säkert att man håller med om allt som man får feedback på. Ingen kan radera ut mig och mitt sätt att skriva, jag måste få skriva som Pia gör, annars blir det ju inte min bok. Givetvis måste man göra några rätt under resans gång, men ibland undrar jag om inte andemeningen och identiteten försvinner på grund av att man ska vara alla till lags. Gör si och gör så. Ta bort, lägg till och byt ut. Det känns som om vissa har svaret på allt. Då undrar jag bara en sak.
Varför skriver dom ingen toppsäljare själva?

Artikeln skrevs av Pia Widlund i kategori Om bloggen. Bokmärk permalink.

Om Pia Widlund

Mitt största intresse är teater, både att se och att skriva. Jag jobbar även på min första bok som jag fått tillbaka av en skrivcoach och nu redigerar. I februari började jag blogga www.piaw.se Pias Lilla Kulturblogg, där jag skriver om teater, mitt eget skrivande, ger skrivtips och skriver om det jag är intresserad av inom scen och kultur!

3 reaktion på “I väntans tider

  1. Pingback: Gästbloggat på Författartipsbloggen | Pias Lilla Kulturblogg

Kommentera