Artikeln är skriven av Pia Widlund

Vad är det jag vill?

Det kan man fråga sig. Hur länge orkar man redigera ett manus och hålla lågan brinnande med kreativa tankar och nya infallsvinklar? Ett år till, två kanske? Eller tar man bara emot manuset från lektören, kastar lite nonchalant med huvudet och kör en egenutgivning, håller tummarna och väntar på braksuccé? En ny redigeringssväng blir det i alla fall, det vet jag. Sen får jag ta mig en funderare på vilka förlag jag ska skicka till. Sen får vi se vilka som skickar tillbaka sina färdigkopierade refuseringsbrev…
För jag vill ju så gärna. Så himla gärna bli utgiven. Få se min egen bok i bokhandlarens hylla. Känna på det blanka omslaget som jag redan idag vet hur det ska se ut. Bläddra bland bladen och känna doften av en nytryckt bok. Jag längtar så, och drömmer om den dagen. Det kanske är en utopi men man måste hålla fast vid drömmen.
Tänk att få signera sin egen bok. Med en vacker sirlig handstil, kanske med guldpenna? Bli fotad med någon som vill bli fotad med mig och ett ex av min bok. Dricka bubbel och äta laxsnittar på ett releaseparty och mingla tills orden tar slut, eller bara kommer ut av sig själva. Tänk att få göra en tidningsintervju och berätta om sitt skrivande och sina tankar. Kanske få ge råd och tips till någon som är sugen på att börja skriva. Att få beundrarpost och…
Men innan allt det där inträffar (om det nu skulle inträffa) så slår jag mig ner vid skrivbordet, eller i sängen. Öppnar datorn, loggar in och knattrar på. Tar bort, lägger till, får lite pusch och feedback från skrivarvänner. Sen skriver jag tills fingrarna vägrar att fungera. Sen somnar jag med datorn på magen. Sen drömer jag vidare…
Vad drömmer du om när det gäller ditt skrivande?

Artikeln skrevs av Pia Widlund i kategori Om bloggen. Bokmärk permalink.

Om Pia Widlund

Mitt största intresse är teater, både att se och att skriva. Jag jobbar även på min första bok som jag fått tillbaka av en skrivcoach och nu redigerar. I februari började jag blogga www.piaw.se Pias Lilla Kulturblogg, där jag skriver om teater, mitt eget skrivande, ger skrivtips och skriver om det jag är intresserad av inom scen och kultur!

7 reaktion på “Vad är det jag vill?

 1. Pingback: Gästbloggat | Pias Lilla Kulturblogg

 2. Precis som du har jag dessa drömmar! Tänk att få sin bok utgiven! För mig handlar det inte om kändisskap, utan mer om känslan av att få sitta med sin nytryckta bok i handen och sedan få sätta den i bokhyllan bland alla andra böcker och veta att jag också har lyckats! En vacker dag så… Drömmen är att tjäna tillräckligt så att jag kan leva på mitt skrivande.

  Just nu sitter jag och filar på bok nummer två. En sak är säker: det går mycket snabbare att skriva en bok än vad det tar att redigera den. 11 månader och 11 dagar tog det för mig att skriva den, mer än ett år att redigera den. Redigeringen tar liksom aldrig slut. Man blir aldrig nöjd! Snart har jag tänkt att skicka in den första boken. Det är en svår värld att lyckas i, men som jag tänker: kan Liza Marklund lyckas så kan jag!

  Lycka till med ditt skrivande!
  Cheers!

 3. Läste nånstans ett skrivtips som gick ut på att man skulle skriva ner vad man har för mål och dröm med att skriva och sätta det på väggen vid sin skrivplats. När det känns tufft, ensamt eller man bara behöver lite motivation så kan man titta på den där lappen och bli inspirerad. För det är ju precis som du skriver att man är ganska ensam i sitt skrivande, och det är en lång tid av hårt arbete som leder till drömmen! Då kan det vara bra att påminna sig själv om sina drömmar ibland :)

  Fina tankar. Själv drömmer jag om att någon ska ta upp en av mina böcker utan att veta vad det är i den och sen tycka om det de läser. Att beröra, underhålla och inspirera någon jag aldrig träffat. Tänk att få prata med en LÄSARE om hur de tolkat din text. Det är min dröm! :)

  • Bra det där med skrivna mål. Jag gjorde mycket sånt förr, kanske ska börja med det igen. Svårt att smita undan då. Visst skulle det vara häftigt att någon köpte min bok och gillade den och sen tog reda på vem som skrivit den. En dröm att drömma om!!!

Kommentera