Artikeln är skriven av Pia Widlund

Tecken hit och tecken dit…

Just nu har jag halkat in på novellskrivandet. Roligare och svårare än jag trodde. Att det var svårt att skriva en bok det fattade jag också, men en novell, det måste ju vara busenkelt. Bara 3-4 sidor och sen är det klart liksom. Nja, alla ni som skriver vet att så inte är fallet. Början mitten och slut måste vara lika starka som i en bok. Dessutom måste början komma ganska snabbt på har jag lärt mig, ett par sidor som intro funkar inte…
Sen är det antalet tecken som man ska hålla sig till. Ni kanske har det i ryggmärgen och tycket det är enkelt, jag har inte kommit dit än. Ibland får man stryka och ibland ska man lägga till för att det inte ska bli för kort. Man vill ju gärna ligga någonstans i mitten så det blir lagom. Vi är ju så LAGOM i Sverige…
Det är lättare att stryka än att lägga till tycker jag. Onödiga ord finns det gott om och likaså går det att skriva ihop lite grann och få fram samma sak men att lägga till text är ibland svårare. Vad ska man lägga till och var? Det får inte kännas krystat och ditkastat utan ska helst flyta in och vara meningsfullt samt föra handlingen framåt…
Självförtroendet höjdes i alla fall när en av mina noveller ”Den äcklige mannen” ska ges ut som e-novell inom ett par veckor på www.ensidatill.nu. Ibland behöver man få små ljusglimtar i tillvaron för att veta att det man inte gör är fel och värdelöst. Hoppas det kommer fler sådana glimtar. Under tiden sätter jag på mer kaffe, startar datorn, tänder doftljuset och fortsätter att smattra…
Vilka är era största ljusglimtar i det kommande höstmörkret?

Artikeln skrevs av Pia Widlund i kategori Om bloggen. Bokmärk permalink.

Om Pia Widlund

Mitt största intresse är teater, både att se och att skriva. Jag jobbar även på min första bok som jag fått tillbaka av en skrivcoach och nu redigerar. I februari började jag blogga www.piaw.se Pias Lilla Kulturblogg, där jag skriver om teater, mitt eget skrivande, ger skrivtips och skriver om det jag är intresserad av inom scen och kultur!

3 reaktion på “Tecken hit och tecken dit…

  1. Pingback: Gästbloggat | Pias Lilla Kulturblogg

Kommentera